Τετάρτη

Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχει βοήθεια...

Πηγή: myworld.gr

Τραγική αύξηση των ποσοστών
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι τα ποσοστά των αυτοκτονιών τα τελευταία 45 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 60%, παγκοσμίως. Κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει αυτοκτονώντας, ενώ κάθε 3 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Ένα μεγάλο ποσοστό των παραπάνω περιστατικών θα μπορούσε να είχε προληφθεί αν υπήρχε έγκαιρη και άμεση παρέμβαση ειδικού.

Παρέμβαση για τη ζωή
Δεδομένης της σοβαρότητας του φαινόμενου, η Κλίμακα (φορέας υπηρεσιών ψυχικής υγείας) ξεκίνησε το Μάιο του 2007 μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Στη βάση αυτής της προσπάθειας λειτουργεί και η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία.Σε ποιους απευθύνεται
Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία απευθύνεται σε ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν ή έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν στο παρελθόν, έχουν αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, βιώνουν την απώλεια αγαπημένου προσώπου από αυτοκτονία ή ανησυχούν για κάποιον δικό τους άνθρωπο.

Τι προσφέρει
Η κλήση στη γραμμή προσφέρει μια εμπιστευτική υπηρεσία υποστήριξης για εκείνους που αισθάνονται ότι δεν έχουν πού να στραφούν και μπορεί να καλέσει οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Η χρέωση είναι μία αστική μονάδα από όπου κι αν καλείτε, ενώ η γραμμή λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα (09.00-21.00) από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας είναι διαθέσιμο να σας ακούσει και να προσφέρει:
• Συμβουλευτική παρέμβαση σε κατάσταση κρίσης για την αποφυγή της αυτοκτονίας.
• Παραπομπή στην Κλίμακα και σε άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παρακολούθηση από ειδικό θεραπευτή.
• Ενημέρωση για ζητήματα ψυχικής υγείας.

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και παρέμβασης στην κρίση για την πρόληψη των αυτοκτονιών, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (801 801 9999).


Της Έφης Τσιβίκα

http://www.myworld.gr/site/content.php?artid=8974

Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

our visitors are from around the world