Τρίτη

Θετική Σκέψη

Πηγή: positivelife.gr

Τον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και πιο συχνά την φράση: σκέψου θετικά και θα δεις, όλα θα πάνε καλά! Πολλές φορές λοιπόν, προσπαθούμε να σκεφτούμε θετικά και μερικές φορές αυτό «πιάνει», μερικές φορές δεν «πιάνει» καθόλου και μερικές φορές η προσπάθεια να έχουμε θετική σκέψη μας κουράζει και μας κάνει να απογοητευτούμε, που δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε θετικά, οπότε νιώθουμε ακόμη χειρότερα από πριν! Η πίεση που νιώθουμε όταν θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι, είτε το να έχουμε θετική σκέψη, είτε οτιδήποτε άλλο, δημιουργεί στρες στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει κάποιες φυσιολογικές λειτουργίες του και να νιώθουμε άσχημα.



Όταν λοιπόν νιώθουμε άσχημα για κάποιο θέμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πίεση να νιώσουμε καλύτερα και να σκεφτούμε θετικά, δεν θα αποδώσει καρπούς! Όταν νιώθουμε άσχημα οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν η μια την άλλη σαν χιονοστιβάδα και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!



Για αρχή, μπορούμε απλώς να διακόψουμε οτιδήποτε κάνουμε, και να κάνουμε κάτι άλλο. Αν για παράδειγμα είμαστε ξαπλωμένοι στον κρεβάτι και δεν μας παίρνει ο ύπνος από τις αρνητικές σκέψεις, σηκωνόμαστε, ανοίγουμε την τηλεόραση, ξυπνάμε τον σύντροφο μας, φτιάχνουμε ένα ζεστό ρόφημα, χαϊδεύουμε τον σκύλο μας, παίρνουμε κάποιον τηλέφωνο, διαβάζουμε ένα βιβλίο, κάνουμε ανάληψη θετικών σκέψεων απο την Τράπεζα Θετικότητας της Κοινότητας Θετικότητας…



Διαλέγουμε μια δραστηριότητα που θα απασχολήσει το μυαλό μας και θα μας κάνει να διακόψουμε την χιονοστιβάδα των αρνητικών σκέψεων, ώστε να υπάρχει χώρος για θετικές σκέψεις. Πολλές φορές αρκεί μια μόνο σκέψη, άλλου είδους, για να διακοπεί ο ειρμός μας. Ψάχνοντας τι να κάνουμε, το μυαλό μας έχει ήδη διακόψει τον ειρμό του!



Μπράβο μας! Και μετά τι γίνεται? Μετά την διακοπή των αρνητικών σκέψεων, διαλέγουμε ένα ανώδυνο και θετικό θέμα για να σκεφτούμε, κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε. Σιγά σιγά θα νιώσουμε καλύτερα και η μια θετική σκέψη θα φέρει την άλλη. Όταν θα νιώθουμε ήδη πολύ καλύτερα, μπορούμε να εξετάσουμε το θέμα που μας απασχολεί, από άλλη οπτική γωνία. Πως θα το έβλεπε ένας ήρωας κωμωδίας άραγε, πως θα το έβλεπε κάποιος αισιόδοξος φίλος μας, τι ευκαιρίες κρύβει άραγε αυτή η δυσκολία? Ψάχνουμε με πάθος τις ευκαιρίες. Μόλις βρούμε έστω μια, την αρπάζουμε!



Μετά την πρώτη ευκαιρία που θα βρούμε και θα την αρπάξουμε, δεν θα μπορεί πια κάνεις να σταματήσει τις θετικές μας σκέψεις. Η μία θετική σκέψη θα φέρνει την άλλη, οι αισθήσεις μας θα είναι οξυμένες και οι ορίζοντες μας ανοιχτοί. Μετά από λίγο καιρό δεν θα στεναχωριόμαστε τόσο εύκολα και θα βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια ευκαιρίες! Η θετική σκέψη, μέσω των θετικών συναισθημάτων, που προκαλεί διευρύνει τους οριζοντές μας και μας βοηθάει να βρίσκουμε την ευκαιρία σε καθε δύσκολη κατασταση.

Κρίση? Ευκαιρία να μαζευτούμε η παλιοπαρέα στο σπίτι!

Κρυολογήσαμε? Ευκαιρία να ξεκουραστούμε λιγάκι και να μας τα φέρνουν όλα έτοιμα στο χέρι.

Τι? Δεν έχετε κανέναν να σας φροντίσει και έχετε πολύ δουλειά? Για ξανά σκεφτείτε το !

Μήπως είναι ευκαιρία να βρείτε κάποιον να σας φροντίζει ή να μοιράσετε δουλειές και σε άλλους?

Ανεργία? Ευκαιρία να αλλάξετε δουλειά! Μπόλικος ελεύθερος χρόνος, ευκαιρία να συσφίξετε τις σχέσεις μας με τον πλούσιο θειο σας, που αντιπαθείτε! Μήπως τελικά δεν είναι τόσο αντιπαθητικός? Μήπως έχετε κάποιο ταλέντο αναξιοποίητο ή κάποιο κρυφό όνειρο, που δεν είχατε ποτέ το χρόνο να υλοποιήσετε? Μήπως να παίξετε εκείνο το Λόττο που θέλατε πάντα να κερδίσετε? Υπάρχουν τόσα… μήπως … για τον καθένα μας.

Με θετική σκέψη, βρείτε το δικό σας "μήπως" και αρπάξτε την ευκαιρία τώρα!

Δεν νιώθετε λίγο καλύτερα τώρα?

Τι ??? Έχετε παιδιά να θρέψετε και σπίτι να πληρώσετε και δεν υπάρχουν χρήματα? Μήπως τα παιδιά σας, τώρα που έχουν λιγότερα πράγματα, αλλά περισσότερο χρόνο μαζί σας, είναι περισσότερος ευτυχισμένα? Μήπως κάποιος φίλος είναι δίπλα σας και μπορεί να σας βοηθήσει?



Πιστέψτε ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, κρύβουν κάποια ευκαιρία! Βαλθείτε να την βρείτε, με την βοήθεια της θετικής σκέψης. Το μυαλό μας δουλεύει πολύ καλύτερα όταν αντιμετωπίζουμε έτσι την ζωή. Το παρελθόν, αφήστε το στο παρελθόν και το μέλλον αφήστε το να έρθει στην ώρα του, μην βιάζεστε! Ζήστε το τώρα και ζήστε το θετικά, με θετική σκέψη και χαμόγελο! Στείλτε μας την δική σας θετική ιστορία για την ευκαιρία που αναδείχτηκε, μέσω μιας δύσκολης καταστασης που περάσατε και πώς τα καταφέρατε. Βάλτε στόχο να κανετε και εσείς κατάθεση στην Τράπεζα Θετικότητας της Κοινοτητας μας!



Εξάλλου, το 90% με 95% των πραγμάτων, για τα οποία ανησυχούμε, τελικά, δεν πραγματοποιούνται ποτέ! Γιατί λοιπόν να αναλωνόμαστε στην ανησυχία για το μέλλον και να μην έχουμε θετική σκέψη?



Ζήστε λοιπόν στο παρόν, ζήστε θετικά!


http://www.positivelife.gr/Page/111/Article/137/