Τετάρτη

Πως η θετική σκέψη μπορεί να σε βοηθήσει απέναντι στις αναποδιές

Πηγή: postokano.gr

Στις δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε χρειάζεται να αναπτύξουμε την θετική σκέψη για να μπορέσουμε πιο ομαλά να προσαρμοστούμε στις σημερινές συνθήκες ή ακόμα και να επωφεληθούμε. Το πως τα πηγαίνεις στην ζωή σου σήμερα έχει να κάνει και με τον τρόπο σκέψης σου, (πέρα από τους εξωτερικούς παράγοντες)...
Αν όσο θυμάσαι τον εαυτό σου σκεφτόσουν αρνητικά τότε μπορεί να μην βρίσκεσαι σήμερα στην καλύτερη κατάσταση στη ζωή σου. Η θετική σκέψη είναι μια πιο θετική αντιμετώπιση των καταστάσεων, δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε "χαζοχαρούμενοι" ούτε ότι θα ζούμε σε μια ιδεατή κατάσταση μακριά από την πραγματικότητα.
Άρα λοιπόν αυτό που θέλουμε για την σημερινή, δύσκολη εποχή είναι να χρησιμοποιούμε την θετική σκέψη ή αλλιώς την θετική θεώρηση των πραγμάτων για να μπορούμε να δούμε πίσω από την δυσκολία/αναποδιά που εμφανίζεται.
Είναι αρκετά δύσκολο όταν όλοι και όλα γύρω σου είναι αρνητικά να προσπαθείς να βρεις μια ηλιαχτίδα θετικότητας. Για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις σε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπορείς να βλέπεις σε τι μπορείς να επωφεληθείς από μια δύσκολη κατάσταση, πως μπορείς να δεις μια ευκαιρία εκεί που όλοι βλέπουν αποτυχία και πανικό.
Αν όμως ο καθένας μας είχε μια νοοτροπία στο πως μπορεί να δημιουργήσει στην ζωή κάτι καλύτερο και αντίστοιχα να βρεί τις λύσεις μέσα από τα προβλήματα και τις αντιξοότητες για να πετύχει το σκοπό του τότε όλοι μας θα είχαμε θετική σκέψη. Η θετική σκέψη είναι δημιουργία, επίλυση, ανανέωση, βελτίωση.
Το μυαλό μας είναι ένα ευέλικτο εργαλείο το οποίο μπορεί να κάνει ότι του πούμε εμείς και να το πετύχει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι την δύναμη να απωθήσουμε τις αρνητικές σκέψεις όταν εμφανίζονται και να τις αντικαταστήσουμε με θετικές.


Τι να προσέξετε !! Τεχνική αλλαγής από Αρνητική σε Θετική Σκέψη

Καθίστε σε ένα αναπαυτικό μέρος (καλό θα είναι να μην είναι το κρεβάτι σας γιατί μπορεί να αποκοιμηθείτε) όπως μια καρέκλα ή πολυθρόνα. Χαλαρώστε και αρχίστε αργά να μετράτε από το 10 μέχρι το 1 αντίστροφα. Σε κάθε αριθμό που θα λέτε θα χαλαρώνετε ακόμα πιο βαθιά νου και σώμα...

Είσαστε σε ένα δωμάτιο με μια μεγάλη οθόνη και μόλις την ανοίγετε βλέπετε μέσα τον εαυτό σας όπως είναι στην καθημερινότητα του. Η εικόνα δεν είναι πολύ καλή γιατί τα βλέπετε όλα ασπρόμαυρα.

Θυμήσου και οπτικοποίησε μια παλιότερη εμπειρία που όλα σου πήγαιναν στραβά και ότι κι αν έκανες πήγαινε λάθος ενώ οι "γκαντεμιές" σε ακολουθούσαν παντού!
Αυτή είναι η ζωή που έχεις όταν σκέφτεσαι αρνητικά και αυτό δεν σου αρέσει καθόλου γιατί από το στρες σφίγγεται το στομάχι σου και σε πιάνει το κεφάλι σου.

Τώρα πάρε το τηλεκοντρόλ και άλλαξε κανάλι. Τώρα η εικόνα είναι έγχρωμη και καθαρή.
Θυμήσου και οπτικοποίησε μια περίοδο στην ζωή σου ή μια κατάσταση που όλα πήγαιναν ρολόι. Αν δεν έχεις τέτοια εμπειρία δημιούργησε μια που να είναι αυτή που θα ήθελες για να ζεις όμορφα και να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Νιώσε, δες, άκου όλη την κατάσταση και δες τι πηγαία εφόδια θα θέλεις να έχεις για να σου πηγαίνουν όλα καλά και να είναι η νοοτροπία σου θετική (αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση, αυτοέλεγχο, ηρεμία, σίγουριά κλπ.).

Κάνε ένα βήμα μέσα στην τεράστια τηλεόραση και γίνε ένα με τον επιθυμητό εαυτό σου. Νιώσε τι ωραία που νιώθει, άκου αυτά που σου λένε οι φίλοι σου, βίωσε την ηρεμία και την ανεμελιά. Συνειδητοποίησε ότι στο τέλος της ημέρας έχεις κάνει πολλά πράγματα αβίαστα και ότι είσαι γεμάτος από ζωή και ενεργητικότητα.

http://www.postokano.gr/pos-i-thetiki-skepsi-mporei-na-se-boithisei-apenanti-stis-anapodies